Instructie Verantwoord Alcohol Schenken

22-11-2015 14:12

In oktober heeft een aantal leden van de SV Austerlitz de instructie verantwoord alcoholschenken gevolgd voor vrijwilligers.

Meerdere organisaties hebben aangegeven dat zij graag nog extra instructies verantwoord alcoholschenken wilden voor hun barvrijwilligers. Vandaar dat er opnieuw 2 avonden worden georganiseerd voor het opleiden van barvrijwilligers.

De ‘Instructies Verantwoord Alcoholschenken’ vinden plaats op twee avonden: dinsdagavond 8 december bij voetbalvereniging ’t Vliegdorp (Kerklaan 10, Soesterberg) of dinsdagavond 15 december bij SV Zeist (Huis ter Heideweg 19) De avonden starten om 20.00 uur en eindigen om 21.30 uur. Deelnemers kunnen zelf kiezen welke avond hun voorkeur heeft.

Instructie Verantwoord Alcoholschenken

De avond wordt verzorgd door een docent van Sportservice provincie Utrecht. Sportservice provincie Utrecht is de door NOC*NSF erkende sportraad voor de provincie Utrecht. De docent verschaft informatie over de nieuwe Drank- en Horecawet en over de effecten van alcoholgebruik. Natuurlijk komen ook lastige praktijksituaties aan bod waarin barvrijwilligers voor een moeilijk dilemma staan: ‘schenk je wel of niet?’. 

Certificaat
Barvrijwilligers die aanwezig zijn geweest bij de instructie ontvangen het certificaat ‘Instructie Verantwoord Alcoholschenken’. Hiermee zijn de barvrijwilligers bevoegd om alcohol te schenken in de kantine op de tijden die op uw vergunning vermeld staan.

Aanmelden
Wilt u deze instructie bijwonen, en dat hopen wij van ganser harte, stuur dan een mail naar mailnaar@svausterlitz.nl zodat wij u aan kunnen melden.

 

Namens het OMNI bestuur

Paul Hakkenberg
voorzitter